Sacha de Boer

Terug

Over

Sacha de Boer (1967) fotografeert sinds haar zevende, toen ze een Agfa Clack in handen kreeg. Ze fotografeert intuitief, maar heeft vanaf 1987 ook diverse masterclasses en workshops gevolgd. In 2005 had ze haar eerste expositie, en daarna volgden er meer, onder andere op de kunstbeurs Art Amsterdam 2011. Sacha de Boer fotografeert het liefst met bestaand licht, bij voorkeur het typische Hollandse licht, dat lijkt te komen van een raam aan de linkerkant. Dit licht geeft de geportretteerde de mooiste doortekening van zijn of haar gezicht. De portretten die ze maakt zijn zowel in kleur als zwartwit, maar voor haar artwork geeft ze de voorkeur aan zwartwit fotografie. Licht en schaduwwerking komen steeds terug in haar werk.
Dit najaar verschijnt haar fotokookboek "Down to earth" met recepten van twee-sterrenchef Jacob Jan Boerma van restaurant De Leest in Vaassen.

Specialisaties

Documentair, Portret, Stilleven, Reisfotografie, Fotokunst op maat

Trots op

  • 2013 Tentoonstelling Gjoa Haven in Rijksmuseum voor Volkenkunde in Leiden

  • 2011 Deelname aan Art Amsterdam

  • 2010 Rondreizende foto-expositie 'Tegenpolen': foto's van de Noord- en de Zuidpool. Een gezamelijke expositie met  Volkskrant-fotograaf Raymond Rutting

  • 2006 Fotogram Award


Bijzondere publicaties
  • 2007 Boek 'Achter het Kijkglas' met Stefan Heijdendael

  • 2008 Boek 'The Living Other' met Ata Kando en Diana Blok

  • 2009 Boek ‘Retour New York-Amsterdam' portretten in woord en beeld van kunstenaars in New York en Amsterdam

  • 2011 Boek 'Tegenpool' met Raymond Rutting

  • 2013 Verschijning Down to Earth, fotokookboek met twee-sterrenchef Jacob Jan Boerma
     


Via Beeldagent in te huren voor
Portretfotografie, Documentaire fotografie, Reisfotografie, Stilleven fotografie, Illustratieve/ conceptuele fotografie, Fotokunst op maat.
     

Portfolio