FAQ


Beeldagent, vraag en antwoord per onderwerp.


Kies een categorieKan ik fotokunst alleen via internet kopen?

De online collectie kunt u online bestellen. Beeldagent kan u adviseren bij het maken van uw keuze. Voor fotokunst (op maat)  en aankleding van uw bedrijf kunt u een afspraak maken zodat we uw wensen kunnen doornemen. Op basis daarvan kan dan besloten worden de aankleding van uw pand of een ruimte te doen met fotokunst uit de collectie of om deze op maat te laten vervaardigen.

Kan ik als particulier ook fotokunst kopen?

Beeldagent biedt fotokunst aan voor particulieren en zakelijke afnemers.

Hoe zoek ik een fotokunstwerk?

U vind alle fotokunstwerken die we online aanbieden in de hoofdnavigatie onder “collectie”. U kunt daarbij gebruik maken van een filter op fotograaf of op categorie om een selectie te kunnen maken.

Kan ik ook meer te weten komen over de fotografen?

Onder het kopje fotografen vind u de portfolio’s van de fotografen waarvan wij online fotokunst aanbieden.

Hoe kan ik mijn fotokunstwerk betalen?

Na uw bestelling ontvangt u de factuur en kunt u het bedrag per ommegaande op de rekening van Beeldagent overmaken onder vermelding van uw ordernummer.

Kan iedere fotograaf zich aanmelden voor fotokunst?

Een fotograaf kan zich altijd vrijblijvend aanmelden en ons benaderen. Dit geldt ook voor de eigenaren van bijzondere collecties of archieven. Beeldagent zal op basis van een aantal criteria toetsen of het werk geschikt is voor verkoop via Beeldagent.

Bestaat er de mogelijkheid om de kunstwerken in het echt te bekijken?

De fotokunstwerken worden pas gedrukt na bestelling. Daarnaatst beschikt Beeldagent  over een aantal werken en voorbeelden in de uitvoeringen waarin de fotokunstwerken geboden worden.  Daarnaast hangt er een wisselende  collectie fotokunstwerken bij onze partner Friday next  (Concept store, Overtoom 31, in Amsterdam). Ook zijn er met regelmaat exposities met fotokunstwerken uit de collectie van Beeldagent.

 

Zit er garantie op het kunstwerk?

De fotokunst wordt uitgevoerd in een hoge drukkwaliteit. Beeldagent laat de door haar verkochte fotokunst door een professionele drukker vervaardigen. Beeldagent verstrekt een garantie van 3 jaar op het kleurbehoud van de fotokunst, mits de fotokunst onder normale omstandigheden (normale luchtvochtigheid en niet in fel licht) is gebruikt.

Kan ik ook een lijst om mijn fotokunstwerk krijgen?

Beeldagent kan alle werken voorzien van een (bak)lijst. Afhankelijk van uw wensen.

Welke formaten zijn er?

De formaten waarin de fotokunstwerken standaard worden aangeboden zijn afhankelijk van de foto en variëren van 30cm x 40cm tot en met 120cm x 180 cm.

Welke afdrukmogelijkheden zijn er?

De afdrukmogelijkheden (uitvoering(en) waarin een foto wordt aangeboden) zijn afhankelijk van de foto en worden bepaald door de fotograaf. Beeldagent biedt standaardwerken aan (afhankelijk van het formaat) op fotopapier ingelijst en/of dibond met satijnfolie (UV folie mat) en/of dibond plexiglas.

Voor afwijkende wensen (andere uitvoering/ formaat e.d.) of fotokunst op maat informeren wij u graag over de mogelijkheden.


Wordt het fotokunstwerk ook thuis bezorgd?

Wij kunnen het kunstwerk voor u bezorgen of u kunt het kunstwerk (laten) ophalen.

Hoe wordt het fotokunstwerk afgeleverd en wat is de levertijd?

De fotokunstwerken worden verpakt in noppenpapier waarbij de hoeken worden voorzien van beschermhoeken. De levertijd is na ontvangst van betaling meestal niet meer dan 2 weken.

Zitten de bezorgkosten bij de prijs inbegrepen?

De bezorgkosten worden separaat in rekening gebracht. De kosten hiervan worden vooraf, tijdens de bestelprocedure, aan u voorgelegd. U kunt er ook voor kiezen de werken zelf op te halen. 

Kan het kunstwerk thuis worden opgehangen?

Ieder fotokunstwerk is voorzien van een aluminium ophangprofiel waarmee u het fotokunstwerk kunt ophangen.

Verhuren jullie ook fotokunst?

Wij verkopen enkel fotokunst maar sluiten verhuur in de toekomst niet uit.

Welk btw tarief geldt voor fotokunst?

Het btw tarief dat geldt voor fotokunst is 6% (sinds 1 oktober 2012, daarvoor was het tarief 19%).

Wat zijn de tarieven die gelden voor fotokunstwerken uit de collectie?

De tarieven voor de fotokunstwerken uit de collectie zijn geheel afhankelijk van de foto, de uitvoering en het gekozen formaat.

Wanneer u een foto in de collectie aanklikt, komt u in de detailpagina van de foto. Hier vindt u alle informatie en details over deze foto, waaronder de oplage waarin de foto wordt aangeboden, is de foto "onderdeel van een serie", of "goed te combineren met", "het verhaal achter de foto", de fotograaf en de uitvoering(en) en formaat/formaten waarin de foto wordt aangeboden en de daarbij behorende tarieven.